Tuesday, December 30, 2008

empty!

izit wrong for me to be a very2 outspoken person? to tell da truth to my frenz, my lover's bout wut i felt.. bout wut happend & etc.. izit wrong for me to be really2 honest n sincere to my surrounding?

empty!

Monday, December 22, 2008

SUPERHUMAN


[Verse 1]
(Chris Brown)Weak
I have been crying and crying for weeks
How'd I survive when I can barely speak
Barely eat
on my knees
(Keri Hilson)
But that's the moment you came to me
I don't know what your love has done to me
Think I'm invincible
I see through the me
I used to be

[Chorus]
(Chris)
You changed my whole life
(Keri)
Don't know what you're doing
To me with your love
(Chris)
I'm feeling all superhuman you did this to me
Superhuman heart beats in me
(Both)I think it stopped me here with you
Superhuman
[Chris](I feel so superhuman) Superhuman
(I feel so superhuman)[Keri]
Superhuman

[Verse 2]
Strong since I've been flying and riding the wrongs
Feels almost like had it all along I can see tomorrow
(Keri)But every problem is gone because
I've flown everywhere with love inside of me
It's unbelievable to see
How love can set me free

[Chorus]
(Chris)
You changed my whole life
(Both)
Don't know what you're doing
To me with your love
I'm feeling all superhuman you did this to me
(Chris)
Superhuman heart beats in me
(Both)
I think it stopped me here with you
Superhuman

[Chris]
(I feel so superhuman) Superhuman
(I feel so superhuman)

[Bridge]
It's not a bird, not a plane.
(Both)It's my heart and its going gone away
(Chris)
My only weakness is you
Only reason is you
Every minute with you
I feel like I can do anything
(Both)
Going going I'm gone away in love

[Chorus]
(note: i've been crying since da 1st day i listened 2 diz song.. really2 killing my soul.. still recovering & healing from da pain!)

Saturday, December 20, 2008

PLZ HELP ME...




pernah x korang rasa seperti yg aku rasa saat ni..
ingin kuar/lari dari sesuatu tp x kuat ntuk melangkah..??

aku x tahu mcmana nak buat.. aku sebenarnya nak sgt kuar dr 'perkara' ni tp aku x mampu.. hati aku x kuat/kejam untuk berbuat sedemikian.. skrg ni aku rasa aku semakin terseksa, tersepit dihimpit sampai aku x mampu nak bernafas..
kalau dulu aku kuat untuk buat sesuatu keputusan tp skrg i do i really!!! need sum hand to help me.. to pull me out from diz pain! aku bebetul perlukan org untuk membantu aku.. memberikan aku kekuatan n keyakinan.. tp pada siapa aku nak minta pertolongan tu? selama ni apa jer yg aku buat, atas kudrat aku sendiri.. aku cuba untuk x menyusahkan org.. tp kali ni aku tewas.. aku lemah sangat2... kali ni paling byk air mata aku tumpah ke bumi.. kalau dulu wina pernah ckp, aku ni manusia yg hati kering.. org buat mcm2 pun aku keras n x nangis.. walaupun sedey yg amat... tp kali ni.. aku KALAH/TEWAS!!!!!...

Ya Allah.. Kau kuatkanlah aku Ya Allah... Bantulah aku!

Sunday, December 14, 2008

S.E.B.A.K


hari ni, hati aku rasa sedey sangat2.. bila kenangkan kesusahan keluarga aku.. sejak mama bercerai dengan papa... mcm2 mama buat utk menyara keluarga.. dengan tulang 4 keratnya, mama berkerja bersungguh2 untuk membela kami 3 beradik.. sendirian.. bila dikenang, mengalir airmata ni.. laju!

sampai skrg, mama masih lagi berkerja keras menyara diri sendiri.. sedey juga bila fikirkan yang aku n kakak masih tidak mampu untuk memberikan mama kemewahan n kesenangan hidup.. cuma aku berdoa, impian aku n kakak untuk memberikan mama merasa semua itu, tercapai.. sebelum salah seorang dari kami, menutup mata...

semoga Allah memberikan kami kekuatan dan kesempatan untuk merasai apa yg kami impikan...

Ya Allah.. Kau kuatkanlah hati kami sekeluarga untuk menempuhi dan melayari kehidupan ini.. Hanya padaMu aku bermohon Hanya padaMu aku berserah.. berilah aku kesempatan untuk menebus segala kesilapan dan kesalahan aku Ya Allah!

Sesungguhnya aku terlalu MENYINTAI mama dan kakak sepenuh hatiku..

Thursday, November 13, 2008

%&*@#$


hari ni, mood ptg aku tetiba jer spoiled.. adalah sorang kakak part timer ni, dia ni mmg terkenal dgn perangai yg cukup bz da body, semua hal org nak amek tahu.. ala-ala makcik.. geram sangat!.. slalu jer dtg jenguk pc org.. "eh tu saper".. "eh tu kat mana"... "oooo tu boifrenz/gurlfrenz ek"... "ooo ni gaya hidup awak ek?"... itu ler antara2 soalan yg akan terpacul kuar dari mulut dia..

bukan aku sorang yg kurang senang ngan dia.. bley dikatakan hampir semua staff2 lama kat sini agak benggang ngan dia.. bukan la aku bermaksud yg kitaorg ni berpuak.. tp plzz laa sedar kediri sket.. pepatahkan ada.. masuk kandang rimau mengaum, masuk kandang kambeng, mengembek.. kenalah tgk tempat masa n keadaan..


akceli ari ni yg aku rasa jelak, muak n menyampah sgt ngan dia sebab td.. adalah kawan aku sorang ni tanya kat aku, "weeii suezz, kita x dpt lagi ker organizer & kalender utk 2009?" aku ckplah.. dah.. ntah x semena2 si kakak bz body ni leh sebok menyampuk perbualan kitaorg dgn jawapan yg ala2 menyakitkan hati.. "x dpt ker awak nak lagi? x cukup ker dh dpt 1?" wowwww!!! yo!!! ohoiii!!! (donut pinjam TM ko..) adoilahaiiii!!!! menyirapla sekejap darah aku n kawan aku tetiba.. eloooo ko ni sapa ek? tetiba nak menyampuk ckp org n jawab mcm tu! eeee.. aku yg mmg dh lama tahan jer dgn perangai dia terus bersuara.. "eloo akak.. if kalender n organizer yg macam tu, x hengen la nak amek banyak2.." terus aku blah dr lokasi kejadian.. & kawan aku pun ikut serta... (untuk makluman: kalender & organizer utk 2009 teramatlah BUWOKKSS!!!! x profesional langsung.. mcm budak2nyer hasil keje jer)


eeeeeeeeeee geram! naper ek ada org yg mcm ni dlm dunia? suka sgt buruk sangka n campo hal org tanpa usul periksa???


sudahlah.. nak balik!! tgk HEROES..


(weiii kak joyah... if aku ni syler.. dh lama aku potong kepala ko amek otak ko tu tahok ke laut!! faham???)

Monday, November 10, 2008

back to S.C.H.O.O.L


hari ni aku start masuk office balik lepas seminggu mc.. rasa sanggap sangat.. yer loo dh lama sgt cuti, jadi sanggap ler jadinya.. office dah la sejuk yang amat.. (still xdapat nak kalahkan sejuk donut kat auckland), nampak bantal tidur jer.. hehehehhe

seperti biasa.. bila dh cuti lama, keje pun ala2 byk lakan... so skrg ni aku kenalah siapkan module yg ada ni dengan secepat mungkin (chaiyuk chaiyuk suezy!)

aku rasa, i really need a new n fresh air la.. im getting bored wif my rutin.. nampak sangatkan hidup aku dh diambang kebosanan?? tadi ada berYM dgn widat, dia pun sama.. so tadi mcm2 la angan2 yg kitaorg 2 cipta.. nak gi swimming la, nak gi picnic la, jogging la & yg paling best sampai nak buat kerja2 amal.. (seriyes! aku mmg teringin nak terlibat dalam kerja2 amal mcm MERCY..) nak buat kerja2 amal ni, kena ada kekuatan semangat yg sangat2 tinggi... komitmen yang rendah untuk diri sendiri & tidak mempunyai beban hutan or tanggungan hidup yg tinggi.. (facts yg aku dpt dr sukarelawan yg pernah aku jumpa) so aku ni kira masih lagi byk komitmen n tanggungan hidup yang agak tinggi.. aku kena pendam lagi niat aku nak jadi sukarelawan.. but i really hope 1 sweet day, i can make it...

lagi 1, aku berazam thn depan nak sambung blajar.. memandangkan aku keje kat tempat yg leh bagi blajar percumakan, y not aku amek kemudahan yang disediakan ni... ada 2 course yg menarik minat aku... Bachelor of Communication with Honours (mmg ala2 sambungan dr diploma aku)atau!! pilihan ke 2 ni mmg lari bebeno dr apa yg aku dok buat skrg : Bachelor of Psychology with Honours. yeah yeah i noe.. yg no 2 ni ala2 susah n x masuk di akal.. (nak kata a few of my frenz) tp ntahla.. aku mcm tertarik nak sambung yg no 2 ni.. cuma kawan aku ckp aku kena kuatkan mental n sediakan fizikal aku sekuat2nya if aku nak sambung yg no 2 ni.. adoilahaiiii kena banyak buat research ni...! arrghhhhh

p/s: 1st Question: wut m going 2 b in another 5 years...???

Thursday, November 6, 2008

donut da latest



Ni ler rupa 'sayang' i.. yang terbaru, kat umah dia di NZ.. hehehe dia rasa comel ler tu.. farid dh tido la plak...

hehehehehe jgn marah donut... aku published muka ko kat blog aku! hehhehehe

p/s: rindu tul kat ko!

Monday, November 3, 2008

R.E.S.T

Aku mc hari ni.. mmm bukan hari ni jer, utk sepanjang minggu...! ankle aku yg sakit tu semakin membengkak.. tadi gi jumpa doc pakar, terus dia bagi mc seminggu n kena buat fisio.. waduh waduh! sanggapla nmpknya aku...

ni aku dok tgh pk, apa nk buat sepanjang cuti seminggu.. mmm rasanya mcm nak teruskan agenda mengecat bilik tido depan... dari aku buang masa buat derk, makan, tido & membesokan badan yg dh beso baik aku cat bilik2 aku... yummy...

layan kan ajerr..

Thursday, October 30, 2008

gerammmm sangat!!

semalam waktu otw balik dr office 'baby' aku cedera kat 'bontot' sebab kena sagat (calar) ngan 1 keter bodoh ni! 1 stupid lady! dh la x nak bayar or sttle cara baik, ajak gi balai pun x nak.. alik2 amek num plate aku! BODOH!.. but its not so ez la kan nak amek num baby... aku dh dpt baca mcm dia ni benggong jer!! (maaf yer pada yg membaca.. mak mmg marah nyah!!!) aku cakap bebaik dia buat derk je.. siap cakap "akak juz leh bagi RM20 jer.. if x nak sudah.." wut da fcuk!.

aku sebenonyer bukan le hadap sangat duit tu.. mmg la tahu dia x sengaja tapi tanggungjawab dia sebagai manusia yang melakukan kesalahan.. yg best dia siap cakap "akak ni org susah, x kaya mcm awak".. eee ello!!! stupid lady! sebabkan baby aku tu MYVi, keter ko iswara aeroback yang baru tuuu.. ko leh kata mcm tu ker??? aku mmg siap ckp jgn tgk aku mcm ni terus judge yg aku ni senang n x der citer sedey.. kang aku kuar citer sedey kang ko nangis guling2 kat situ kang... dia dgn muka derk terus call sum1 (aku rasa laki dia) n ngadu n siap baca num plate aku kat org tu.. apo laie kan.. mak ni mmg terkenal dgn sikap
MAMBRA (alaaa kartun dlm thundercat tu!!!) aku pon mengamukla kat situ... siap aku paksa dia kuarkan lesen memandu dia n aku amek gambo... tp sayang gambo tu agak blur sbb dat stupid lady sebok nak amek balik lesen dia.. aku pun menjerit ler kat situ.. "ooooo ko amek gambar keter aku dgn harapan aku nk bagi la?? so bila aku nak amek lesen ko, mau plak ko halang ek???" bila aku dh naik sheikh, dgn gambo2 dia aku amek.. aku cuba nak sttle cara baik, aku siap bagi dia option : if dia x nak bayar, dia tolong gi hntr ke any bengkel yang dia tahu n kenal or option paling best.. gi ke balai polis buat report.. semua dia reject! oh ya b4 dat.. lupa plak aku nk ckp.. dat stupid lady tu mempunyai ic yg ditengah2nya ber no: 18! so harap2 fahamlakan dia ni org apa.. (bukan bermaksud perkauman, tp most of org2 ber ni:18 ni yg ada kat kl ni mmg yg jenis kurang ajar & tak sedar di untung! orang dh bagi duduk di sini tapi nak buat mcm ni negara derang! ni bukan pengalaman x elok yg pertama aku dgn org2 no:18 ni!!)

dah sudah tu, dat stupid lady terus masuk dlm keter dia.. mak yang comel ni apo laie.. berdiri kat blkg keter dia.. muhakakakakakaka. (kawan mak 2 org bantai gelak jer tgk gelagat mak waktu tu nyahh!!!)sambey dok berdiri n sando kat keter dia, aku pon call my Y.B tanya apa nak buat.. Y.B suruh aku buat report jer if org mcm tu.. so aku dgn senang hanti siap bagi tunduk hormat suruh dia jalan..

dh sudah semua, aku pun gi le buat report kat balai polis jalan bandar.. naik turun tangga, jalan ke sana sini nak sttle.. dkt kul 8 lebey la juga baru sttle.. dalam keter waktu otw nak gi H.P.I nk tgk kawan warded kat situ, kaki aku yg dh mmg already bengkak n sakit ni jadi makin sakit.. apo laie, dr aku yg sepatutnya nak gi melawat org, aku plak yg singgah ker E.R suruh doc cucuk skali bagi hilang sakit. mmg dh tak tahu nak cakap apa dah smlm.. mmg ala2 hilang ayat dh.. yg tahu, lepas balik dri H.P.I, terus ku tido x igt apa dh.. sedo2 jer dh subuh..

moral of da story.. tolongla orang2 kat luar sana tu ada sifat bertanggungjawab.. kita ni if dh buat salah kenalah bertanggungjawab jangan jadi kurang ajar pula.. & tolongla jgn judge org dr rupa, gaya & etc.. x semestinya org tu happy org tu kaya dia x der masalah.. x semestinya miskin tu susah.. isskk susah nak bagi org faham.. yang leh dibagi faham..

mak MAMBRA sangattttttttt!!!!!!!!!

Wednesday, October 29, 2008

Rumah Pusaka

ni ler my lovely tok yah.. gmbr ni dh lama amek.. last year rasanya, waktu tok yah awal2 kena strok.. lokasi di belakang tu semuanya musnah terbakar...
ni gmbr dkt ruang rehat tok yah & berdekatan dgn dapo.. yg kat blkg skali tu kawasan dapo.. x terbako sbb dapo tu totaly 100% simen.. pic tok yah tadi tu di ambil dkt dgn almari situ.. yg ada warna merah2 tu.. kira ni gmbr blkg tok yah la..

ni ruang rehat ke 2.. dkt tmpt tv (tmpt tidur utamaku!!) kesian chu (my auntie) baru jer beli tv plasma 37inci kalau x salah.. b4 puasa.. xperlah chu.. xdok rezeki..

ni plak gambar ruang tamu utama... a bit funny tgk pic ni sbb meja makan utama tu leh stay jer cam gitu walaupun dh jadi arang...


gmbr dari depan sebelah kanan rumah.. tu semua my cousins.. tgh tgk brg2 yg boleh diselamatkan..

dari arah depan..
Sedey!!! tersangatlah sedeynyer.. sebab?? rumah tok wan & tok sblah mama kat bukit kobah, kedah, hangus terbakar.. yerps! puncanya menurut bomba: litar pintas... sedey gila.. rumah tu banyak sangat kenangan yg tak dpt nak diceritakan.. kerugian: 90% lost. yang sempat diselamatkan juz motor2 n avanza baru tok wan... alhamdulillah tok & kak mariati (our maid yg dh mcm kakak sendiri) selamat.. (thanks to kak mariati sebab sempat selamatkan tok yg sakit lumpuh...) sib baik juga tok wan x der gi ke bendang... & chu n paksu kuar gi umah mentua chu..
sabtu tu kebetulan aku bz dgn open house rumah maksu (on my dad side) kat sg. buloh.. elok2 jer sudah n otw nak balik dr sana, mak tam call bgtau cerita sedey.. xsempat habis ckp, berduyun2 sms n call masuk nk bgtau hal sedey ni.. aku pun apa lagi mcam lipas kudung bawa 'baby' utk balik ke rumah mama.. mama mmg dh sedey gila.. menangis je.. yerlah rumah tanah tumpah darah... dh sampai jer umah mama (panjat tingkat 4 dengan lajunya!!) terus tgk mama. yerlah mama aku ni ada sakit jantung.. (siap pakai bateri ok) sib baik ler dia ok.. lega sket hati.. then tolong dia kemas apa yg patut.. dh sudah tu aku terus bergegas ke bank.. kuarkan sikit duit buat simpanan untuk mama...
dah sttle semua.. aku terus gi umah mak tam plak.. dia pun sama.. blur & lost.. sampai x tahu nak kemas apa... aku pun tlg le dia kemas.. check semua plug2 kat rumah dia, tlg carikan baju2 yg boleh dibawa balik ke kg... dh sudah semua tu, aku pun pecut laju jer ke selayang, menghantar mama, pakcik(my step dad) & mak tam ke rumah mak ngah pah(sepupu mama a.k.a sepupu mak tam).. derang balik sekali.. aku x dpt balik kerana keadaan 'baby' yg kurang mengizinkan.. aku juz smpt kirimkan salam utk semua jer
esok paginya, mama call dlm pukul 9.. shes cried again! sedey bangat katanya sebab tgk rumah tu dh jadi abu.. dh x der rumah pusaka!.. betul juga.. i do agree wif her.. mcm ckp along fairuz, lepas ni dh x der umah pusaka nak tunjuk kat anak cucu.. (owh so sad!!!). sekarang ni derang semua duduk di surau berdepan dgn rumah tok wan.. bukannya x nak bawa derang dok tmpt lain, tp derang selesa di situ.. lagipun senang nak uruskan hal rumah & kebetulan plak org dtg menziarah tak henti2.. & banyak juga barang2 yg org sedekah.. makan minum semua org bagi.. mama masak semua lauk pauk tu & sedekah plak kat org2 yg dtg melawat.. (thanks u ols.. semoga korang akan mendapat balasan yang baik2 dari Allah.. amin). wakil rakyat, orang2 UMNO (almaklumla datuk aku ni old timer UMNO), tokey2 beras a.k.a baja (datukku seorang pesawah yang berjaya, gemilang & terbilang) serta kawan2 datuk & kawan sekolah chu (shes a teacher) datang melawat..

my other cousin, angah jat mms me photos.. bergenang air mata tgk gmbr2 tu.. rasanya if aku kat kg tgk secara live lagi la.. banjir terus kampung aku tu... apapun, we all semua redha n pasrah dgn ketentuan ni.. mesti ada sebab kenapa Allah turunkan dugaan ni.. semoga ada rahmat disebaliknya...

insya allah if keadaan mengizinkan, aku akan balik plak tgk kg.. nk tgk tok wan n tok.. hurrmmm *sigh*

Tuesday, October 21, 2008

M.E.N.U

ari ni, aku puasa.. tetiba baru teringat yg syawal dh nak habis.. aku x sempat pun buat puasa 6 lagi.. xper masih ada masa & akan aku pastikan aku sempat berpuasa 6 utk tahun ni.. tadi ada juga kengkwn kat office aku yg turut puasa 6.. yang kelakarnya, baru kul 11 pagi, derang dh ajak bincang pasal menu nak berbuka.. adalah kawan aku ni teringin nak makan mee goreng basah yg aku buat.. alahai cian tul kat korang kan.. xper, dgn murah hatinya.. aku sharekan resepi mee grg basah aku ek...

MEE GORENG BASAH

3 ulas bawang putih
1 bungkus mee kuning
kobis/taugeh/sawi/tomato/daun sup & daun bawang
ayam/daging/udang/sotong (ikut suka nk letak apa & ikut ler byk mana nak letak)
tauhu (digoreng & di potong dadu)
cili kisar (ikut pedas)
2 sudu besar sos cili
3 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos tiram
kicap (suezz guna kicap kipas udang.. sedap sket)
1 cawan air

cara-cara:
1. tumis bawang putih sampai wangi
2. masukkan cili kisar, masak sampai garing & pecah minyak
3. masukkan semua sos, (agak2), kacau sebati
4. masukkan bahan2 basah (ayam/daging etc.). letak air sedikit. biar sampai masak
5. masukkan kicap & letak air
6. bila dh mendidih, masukkan bahan perasa & masukkan mee. (if mee terlalu kering, tambah air lagi agak2 boleh mengembangkan mee.. jgn terlalu byk)
7. bila mee dah cukup masak, masukkan sayur2 gaul sebati dan tutup...

SIAP UTK DIHIDANG..

still dalam mood raya...

dah 2 malam berturut2 aku dengan rajinnyer membuat kuih raya.. malam ahad lepas buat crazy nut choc chip (yang kengkononnyer menjadi pujaan ramai...) & mlm tadi aku buat cornflakes madu.. boleh le dpt sebalang beso setiap 1... ari ni igt nak buat kek choc. x pun nak buat kek kismis kukus..

jadual weekend aku plak dari 1st weekend bulan oct. sampai la ke hujung bulan oct. full dengan open house umah kengkawan n sedara mara.. so nak minta maaf le bebanyak kat kengkwn (if ada yg terbaca le) tahun ni diriku idok le dapat membuat open house seperti selalu.. tahun ni diriku nak berehat.. bley yer... xper.. diriku bisa je buat open house tak kira bila & raya aper... kan kan kan...

layannnnnnnnnnnnn..........

Monday, October 20, 2008

Lately ni suka sangat dengar lagu ni.. lirik lagu ni sweet sangat.. layannnnnnnn


Pilot Band - Sepanjang Hidupku
Dengan dirimu kini ku bahagia
Tak henti kau berbagi canda tawa
Hilangkan gairah lelah hatiku
Hadirmu mengubah arti hidupku

Jadilah aku tawanan cintamu
Kuserahkan seluruhnya untukmu
Kupenuhi semua yang kau inginkan
Tiada yang penting selain dirimu

Reff
Sepanjang hidupku hanya ingin bersamamu
Di setiap waktuDi setiap waktu
Sepanjang hidupku tlah kurelakan dirimu
Tuk tinggalkan aku
Tuk tinggalkan aku

Sejuk kasihmu sampai ke tulangku
Hingga detak jantungku kan berhenti
Senyum manismu sinari hatiku
Tulus setia cintaku hanya untukmu

Tuesday, October 14, 2008

orang2 yang aku sayang


Thursday, October 9, 2008

my self...

well, dh lama sebenarnya aku nak create blog untuk diri aku sendiri.. supaya senang untuk aku mencoret dan meluahkan apa yg terbuku dlm hati ni.. sebab kadang2 bila disimpan & dikenang, aku bley naik pening kepala…

i always blame myself 4 failing 2 create this blog especially bila aku dh serabut & tak tahu nak luahkan kat saper… kadang2 tu dh buka website blog but bila dh buka otak jadi blur nak tulis apa & kadang2 aku bz sgt sampai website terbiar mcm tu jer.. Seriously, i wish i can be like those other bloggers who always ada masa utk create n update their blog even do they are so bz wif their life..

sumtimes, i donno where 2 start.. akceli alots of thing yg ada dlm mind ni yg i 1 2 share wif others… but when i tried 2 mengarang, otak mesti jadi cam blur, beku & tepu.. i wish, i could freeze the time or push the fast forward button bila otak jadi serabut… but apa guna buat semua tu, sbb masalah tu tak akan selesai juga..

semoga dgn adanya blog ni, aku dpt meluahkan apa yg aku rasa.. sedikit sebanyak dpt meringankan beban yang aku tanggung.. amin